Creşterile de pensii şi alocaţii depind de evoluţia economiei

Creşterile de pensii şi alocaţii depind de evoluţia economiei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul ​Ludovic Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE, că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”.

Referitor la dublarea alocaţiilor, amânată la ultima şedinţă de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară, tocmai pentru a fi găsite fondurile necesare, premierul a afirmat: ”E cert că le creştem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”.

De evoluţia economică depinde şi majorarea pensiilor. Întrebat dacă acestea vor creşte cu 40 la sută din septembrie, Orban a răspuns: „Nu e sută la sută asta”. „Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte economică consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea”, a explicat premierul.

„Vom creşte pensiile cu siguranţă, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung. Vom creşte şi alocaţiile, vom încerca să asigurăm o creştere cât mai mare. (...) Sper să nu vină şi o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii trei ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a adăugat Orban.

Citit 1482 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.