Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), date publicității ieri, 28 ianuarie, structura creditelor și depozitelor în profil teritorial, pentru clienții bancari neguvernamentali din județul Galați a cunoscut o serie de evoluții la finele anului 2019, în raport cu datele de la 31 decembrie 2018.
Astfel, referitor la partea de creditare, analiza ”pe text” relevă o creștere consistentă a valorii creditelor în lei până la valoarea de 3,13 miliarde lei, față de 2,73 miliarde în 2018, consemnându-se și o reducere semnificativă a ratelor restante, de la 69,1 milioane lei, la doar 55,2 milioane lei la sfârșitul anului trecut. Partea leului, din totalul creditării în lei, revine gospodăriilor populației, mai exact 1,85 miliarde lei, reprezentând 59 la sută din total. În ceea ce privește creditele în valută, acestea s-au înscris pe un trend firesc descendent, valoarea lor, convertită în moneda națională fiind de 1,07 miliarde lei, față de 1,16 miliarde la finele lui 2018, din care 57 la sută revin populației. Pe cale de consecință și valoarea restanțelor a cunoscut o reducere de aproape 12 milioane lei, până la nivelul de 46,4 milioane lei la 31 decembrie anul trecut.
În ceea ce privește depozitele, cele la termen în lei (inclusiv cele rambursabile după notificare) au rămas surprinzător la același nivel de aproximativ 1,88 miliarde lei, din care 1,6 miliarde aparținând gospodăriilor populației, față de 1,58 miliarde la 31 decembrie 2018. Totodată, valoarea depozitelor la termen în valută din județul Galați a urcat până la aproape 974 de milioane lei față de doar circa 914 milioane în 2018, aproape 93 la sută din acest total revenind persoanelor fizice.

Citit 1055 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 19:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro