Topul european al producătorilor de legume

Topul european al producătorilor de legume

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Producţia totală de leguminoase (mazăre, fasole, lupin, năut şi linte) a Uniunii Europene (UE) a fost de 4,11 milioane tone în 2018, iar suprafaţa totală alocată acestor culturi a fost de 2,17 milioane de hectare, adică o suprafaţă puţin mai mică decât cea a insulei Sardinia, potrivit Eurostat. Statele membre UE cu cea mai mare producţie de leguminoase în 2018 au fost Franţa (840.000 de tone), Spania (690.000 de tone), Polonia (460.000 de tone), Germania (400.000 de tone) şi Lituania (380.000 de tone). După primele cinci state urmează Italia, cu o producţie de leguminoase de 219.000 de tone, România - cu o producţie de 191.000 de tone, Grecia - 181.000 de tone şi Bulgaria - 122.000 de tone. În cazul României, datele Eurostat arată că producţia de leguminoase variază semnificativ de la un an la altul. Dacă în anul 2016 producţia de leguminoase a României a fost de aproximativ 99.000 de tone, în 2017 s-a triplat până la 301.000 de tone, pentru ca în 2018 să scadă la 191.000 de tone, iar în 2019 a crescut până la 265.000 de tone.

Citit 964 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.