Declin al producţiei industriale

Declin al producţiei industriale

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Producţia industrială a scăzut pe parcursul lunii decembrie 2019, ca serie brută, cu 13,8 la sută, din cauza scăderilor industriei prelucrătoare (-18,7 la sută) şi industriei extractive (-2,9 la sută). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 15,2 la sută.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială s-a contractat cu 0,1 la sută în decembrie 2019, faţă de noiembrie, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-2,2 la sută) şi industria prelucrătoare (-1,2 la sută). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,7 la sută.
În ultima lună a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 3,4 la sută ca serie brută faţă de luna corespunzătoare din anul 2018, ca urmare a reducerilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1 la sută), industria extractivă (-2,4 la sută) şi industria prelucrătoare (-2,2 la sută).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, declinul producţiei industriale a fost de 6,9 la sută în decembrie 2019 faţă de decembrie 2018, din cauza scăderilor înregistrate la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,6 la sută), industria prelucrătoare (-4,8 la sută) şi industria extractivă (-2,4 la sută).

Citit 1281 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2020 18:23

2 comentarii

 • postat de Eu Luni, 17 Februarie 2020 07:34 82.78.157.*** Link la comentariu
  0
  1

  Pai daca toate asa firme producatoare isi platesc cu salariul minim pe economie pe cartea de munca, e si normal ca nu o sa mai aibe angajati si automat cu cine munci...Ca de lepre care nu stiu nimic sunt satui multi,dar si aia sunt greu de gasit...Patronilor care va simtiti vizati, va meritati soarta..

  Raportează
 • postat de dorel Joi, 13 Februarie 2020 22:11 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  7

  O sa mai scada. De ce? Pt ca unii care nu au creat si produs nimic in viata lor vin si iti interzic sa mai muncesti, iti fac reguli de tot felul ( de fapt se numeste santaj daca nu ai capul plecat pt cine cunoaste) , nu esti lasat sa produci. Au dat muncitorii si meseriasii afara pe diferite cai si au pastrat neproductivii si pilosii si astia pe niste functii care nu produc nimic. Asa e peste tot. Iar ce produc cei care muncesti iau puturosii si sinecuristii si pe tine te lasa sa mori de foame cu salarii de mizerie. Nu se incurajeaza astfel munca si furtul, puturosenia, smecheria, nemunca si neimplicarea. Cel care munceste din greu trebuie platit si astfel incurajezi munca iar pe ala care sta si bea cafele prin birouri si fumeaza din 5 in 5 minute sa il platesti mai putin sau sa il bagi in productie. Zic si eu...am voie?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.