Obținerea vizei pentru renta viageră

Obținerea vizei pentru renta viageră
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând de luni, 2 martie și până la data de 31 august, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2019, rentierii agricoli se pot prezenta pentru obținerea vizei anuale la oricare centru judeţean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), împreună cu documentele necesare.

Plata rentei viagere agricole, conform prevederilor Legii nr. 247/2005, se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de BNR din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului, dar, în acest caz renta datorată acestuia în anul 2019 poate fi încasată de moştenitorii săi, cu condiţia respectării prevederilor art. 8 din Legea 247/2005.

Totodată, pentru persoanele pentru care s-a efectuat plata până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, dar care nu au intrat în posesia rentei, procedura de plată se poate relua și după acest termen până la trei ani de la data-limită anuală de plată, inclusiv în caz de deces, către moștenitorii acestora.

Citit 2053 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.