Taxele se pot plăti... şi de la distanţă. Bani să ai, că de coronavirus scapi on-line

Taxele se pot plăti... şi de la distanţă. Bani să ai, că de coronavirus scapi on-line
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19), Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte contribuabililor că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă.

Un prim instrument pus la dispoziţia contribuabililor, pentru depunerea declaraţiilor fiscale, este cel al serviciilor electronice oferite de ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), disponibil pe site-ul Agenţiei, www.anaf.ro. Pentru înrolarea în SPV puteţi accesa tutorialul video de înregistrare prin accesarea următorului link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii online/Inregistrare persoane fizice

Pentru depunerea on-line, informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul ANAF, la următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii online/declaratii electronice/Inf depunere persoane fizice

De asemenea, declaraţiile se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele/declaraţiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili şi prin fax sau servicii de curierat. Datele de contact ale unităţilor fiscale sunt disponibile la următorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili r/telefoane judete/Regiuni.htm

Pentru efectuarea plăţilor se pot folosi serviciile de terţi, respectiv serviciile de internet banking şi www.ghiseul.ro.

Informaţii generale în domeniul fiscal şi IT puteţi obţine şi prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Contribuabilii înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual pot obţine informaţii de ordin fiscal prin intermediul Formularului de contact disponibil în acest serviciu. Astfel, pot fi obţinute informaţii generale în domeniul fiscal şi IT precum şi informaţii privind situaţia fiscală proprie.

Contribuabilii care nu sunt înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual pot obţine informaţii generale de ordin fiscal, pot fi obţinute prin intermediul „Formularului de contact” de site-ul ANAF.

Nu în ultimul rând, contribuabilii pot obţine noutăţi legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului „Buletin informativ fiscal”, ce este disponibil în Spaţiul Privat Virtual şi pe site-ul Agenţiei. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenţiei comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens prin intermediul „Formularului de contact”, serviciu disponibil atât în Spaţiul Privat Virtual, cât şi pe site.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că lucrul cu publicul se desfăşoară în unităţile fiscale exclusiv în incinta spaţiilor destinate primirii contribuabililor.

Citit 3248 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.