Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Doar în 2019, în judeţul Galaţi au avut loc 15 accidente de muncă în domeniul construcţiilor, dintre care unul mortal. Având în vedere numărul mare al acestor accidente, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a anunţat că desfăşoară, până la sfârşitul anului, o campanie privind obligaţiile angajatorilor de a asigura securitatea şi protecţia lucrătorilor de pe şantierele de construcţii.

Campania a constat, într-o primă etapă, în informarea angajatorilor din domeniul construcţiilor cu privire la conştientizarea riscurilor existente pe un şantier de construcţii. 38 de persoane, angajatori şi angajaţi, au participat la o acţiune organizată de ITM Galaţi, în acest sens, pe 4 martie. Etapele viitoare ale campaniei au în vedere verificarea modului în care angajatorii din construcţii respectă legislaţia în vigoare destinată prevenirii accidentelor de muncă.
„În 2019, cauzele producerii accidentelor de muncă, în judeţul Galaţi, au fost următoarele: neasigurarea sprijinirii malurilor (accident mortal – n.r.); utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă; nefolosirea centurilor de siguranţă şi a căştilor de protecţie, ceea ce a condus la căderi de la înălţimi cuprinse între 1 şi 3,5 metri; instruirea neadecvată a muncitorilor; poziţionările incorecte în timpul lucrului; utilizarea unor procedee de lucru neadecvate; neasigurarea mentenanţei echipamentelor de muncă; efectuarea de acţiuni în afara sarcinii de muncă; accidentele rutiere; deplasările, alunecările şi dezechilibrările; prezenţa la lucru sub influenţa băuturilor alcoolice; pătrunderea în zone periculoase etc.”, se arată într-un comunicat al ITM Galaţi.
În urma accidentelor de muncă în domeniul construcţiilor, angajaţii s-au ales răni la cap, cu traumatisme toracice, cu fracturi ale picioarelor, mâinilor şi umerilor, precum şi cu tăieturi şi alte leziuni.
Campania face parte din Programul Cadru al Inspecţiei Muncii din anul 2020.

Citit 524 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 20:25

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro