Din 6 aprilie, APIA preia electronic solicitările fermierilor

Din 6 aprilie, APIA preia electronic solicitările fermierilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că prin ordin al ministrului agriculturii a fost aprobată primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS, începând cu data de luni, 6 aprilie 2020.

De asemenea, a fost aprobat ca centrele județene/locale APIA să primească și să administreze cererile de plată/deconturile justificative/acorde viza rentierilor agricoli aferente anului 2020 prin utilizarea mijloacelor electronice. Astfel, documentele care se prezintă la depunerea cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit în acest mod la APIA de către fermier/rentier. Actele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziția solicitanților se transmit fie de către fermier prin mijloace electronice disponibile, fie prin solicitarea online a centrelor județene/locale APIA privind înscrierea în Registrul agricol și trimiterea adeverințelor de către primării pe adresele de e-mail ale centrelor APIA.

Totodată, documentele specifice schemelor de plată pentru sectorul zootehnic, documentele privind acordarea rentei viagere agricolă se transmit la APIA prin mijloace electronice. Actele aferente cererilor de plată pentru măsura privind bunăstarea animalelor, cele aferente ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor și pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură vor fi scanate şi încărcate de către fiecare fermier pe un server extern (FTP) pus la dispoziție de către APIA, unde vor avea drepturi doar de încărcare.

Pentru detalii, cei interesați pot accesa pagina de internet a agenției, la adresa www.apia.org.ro.

Citit 1645 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2020 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.