Cine va superviza investiţiile din combinatul de la Galaţi

Cine va superviza investiţiile din combinatul de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Grupul Liberty Steel, care deţine şi combinatul siderurgic de la Galaţi, a anunţat formarea unui nou Consiliu de Administraţie, prezidat de Sanjeev Gupta. Misiunea noului CA va fi de superviza strategiile economice şi investiţiile, unul dintre obiectivele imediate fiind atenuarea consecinţelor cauzate de pandemia de coronavirus. Pe termen mediu şi lung, unul dintre principalele obiective ale grupului este acela de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, inclusiv o serie de investiţii avute în vedere la Galaţi fiind parte a acestui plan.

Din noul board al Liberty Steel, cu sediul la Londra, fac parte atât directori aleşi din familia de companii ale Alianţei GFG, cât şi din afara acesteia, cu directori neexecutivi independenţi, care vor aduce în cadrul grupului expertiză externă.

“Acesta este un pas important în finalizarea consolidării unităților siderurgice din cadrul Alianței GFG în Grupul Liberty Steel. Sunt mândru de echipa de conducere pe care am format-o și care, de asemenea, cuprinde unele dintre cele mai experimentate nume din metalurgia mondială. Consiliul de Administrație al Grupului Liberty Steel va avea ca obiectiv imediat gestionarea impactului provocat de COVID-19 asupra oamenilor, operațiunilor și clienților noștri, precum și asigurarea faptului că grupul este bine pregătit pentru redresare, atunci când va sosi momentul oportun”, a declarat preşedintele Executiv, Sanjeev Gupta, care este şi directorul general al Liberty Steel Group.

Alături de Sanjeev Gupta, din noul Consiliu de Administraţie mai fac parte: V Ashok, director financiar; Arnaud de Weert, director de operațiuni; Roland Junck, președinte și director general interimar Liberty Steel Europa & Marea Britanie; Dak Patel, preşedinte Liberty Steel Australia & SUA; Ray Horsburgh AM, director neexecutiv idependent; Paul Struijk, director neexecutiv independent.

Conform noii structuri, la nivel de grup, combinatul de la Galaţi va fi subordonat lui Roland Junck, preşedinte şi director general Liberty Steel Europa & Marea Britanie. Cu experienţă de peste 40 de ani în siderurgie, Roland Junck a îndeplinit importante funcţii executive în cadrul Arcelor, ArcelorMittal şi British Steel, iar mai nou în cadrul Liberty Steel Europa & Marea Britanie.

Combinatul siderurgic de la Galaţi ocupă o poziţie strategică în cadrul planurilor de dezvoltare ale Liberty Steel, în luna februarie fiind anunţat un plan de investiţii în valoare de un miliard de euro, pe o durată de zece ani, menit să transforme această unitate în „nava amiral” a grupului.

Planul de investiţii din combinatul gălăţean include proiecte pentru modernizări majore la capacitățile de turnare, laminoare și liniile de acoperire, precum și proiecte privind instalarea unui cuptor cu arc electric, dar şi dezvoltarea unor capacităţi de energie regenerabilă, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate.

Citit 5364 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.