Taxe antidumping pe piaţa europeană a oţelului

Taxe antidumping pe piaţa europeană a oţelului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisia Europeană a impus taxe antidumping provizorii la anumite produse din oţel inoxidabil provenite din China, Indonezia şi Taiwan, după aproape opt luni de la lansarea unei investigaţii privind preţurile scăzute de import.

Taxe de 17 la sută au fost aplicate importurilor de rulouri de oţel şi table de oţel inoxidabil laminate la cald de la două subsidiare indoneziene ale producătorului chinez de oţel Tsingshan Holding Group, a cărui rapidă expansiune şi costuri scăzute de producţie în ţara din sud-estul Asiei i-au îngrijorat pe producătorii UE în legătură cu cota de piaţă. Rivalul chinez al lui Tsingshan, Shanxi Taigang Stainless Steel Co, şi trei companii afiliate, vor plăti taxe de 18,9 la sută, în timp ce alte firme din China vor achita taxe între 14,5 la sută şi 17,4 la sută. Pentru Taiwan, taxele sunt mai reduse, de la 6 la sută la 7,5 la sută.

Comisia Europeană speră că prin impunerea taxelor antidumping se vor restabili condiţiile de comerţ echitabil, se vor încheia presiunile asupra preţurilor, iar industria UE se va redresa, în condiţiile în care presiunile asupra preţurilor au un impact semnificativ asupra profitabilităţii. Investigaţia a început în august 2019, în urma unei plângeri a Asociaţiei Europene a Producătorilor de Oţel - Eurofer, în numele a patru producători de oţel din UE.

În 23 martie 2018 au intrat în vigoare tarife vamale americane, ceea ce a dus la închiderea efectivă a pieţei SUA şi la majorarea exporturilor către UE, unii producători fiind acuzaţi că practică preţuri de dumping.

Citit 1416 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2020 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.