Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Deficitul bugetar a crescut în martie cu aproape 10 miliarde de lei, ajungând la 1,67 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) după primele trei luni ale anului, de la 0,73 la sută din PIB la finalul lunii februarie, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Finanţelor Publice.
"Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 18,06 miliarde de lei (1,67 la sută din PIB)", informează Ministerul Finanţelor.
După primele două luni din acest an, deficitul bugetului general consolidat era de 8,3 miliarde de lei, respectiv 0,73 la sută din PIB.
Anul trecut, în aceeaşi perioadă, deficitul bugetar se cifra la 0,54 la sută din PIB.
În luna martie a acestui an, veniturile bugetare au scăzut cu 25,1 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a facilităţilor fiscale acordate pentru susţinerea economiei în contextul instituirii stării de urgenţă. În ansamblu, în primele trei luni, veniturile bugetare s-au redus cu 3,3 la sută, cele mai semnificative scăderi fiind consemnate în cazul încasărilor din impozitul pe profit (minus 32 la sută) şi TVA (minus 19,4 la sută).
Pe de altă parte, cheltuielile s-au majorat cu 12,7 la sută, cele mai semnificative creşteri fiind consemnate în cazul cheltuielilor cu bunuri şi servicii (plus 17,4 la sută) şi cu asistenţa socială (plus 17 la sută).

Citit 809 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2020 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.