Tarifele pentru portul de ambarcaţiuni, mai mari ca la Brăila

Tarifele pentru portul de ambarcaţiuni, mai mari ca la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Portul de ambarcaţiuni de agrement, investiţie în valoare de  431.492,31 de lei, a stat vreme de 4 luni nefolosit, aleşii locali au decis, în sfârşit, să-l pună la dispoziţia posesorilor de bărci din Galaţi.

Portul a fost dat în administrarea, întreţinerea şi exploatarea Serviciului Administrarea Domeniului Public şi totodată au fost aprobate tarifele de închiriere a locurilor de acostare.

Consilierul local PC Răzvan Avram a ţinut să afle în plenul şedinţei de ce tarifele practicate la Galaţi sunt mai mari decât cele de la Brăila:

„La Brăila tarifele sunt clasificate după motorul bărcii: ambarcaţiunile sub 15 cai putere – 60 de lei pe lună, bărcile între 15 şi 70 de cai putere - 75 de lei pe lună, iar bărcile cu motoare peste 70 de cai putere – 150 de lei pe lună”.

„Să nu stăm cu portul neocupat din cauza preţurilor”, şi-a exprimat îngrijorarea Răzvan Avram.

Explicaţia pentru care s-au propus aceste tarife este aceea că deja s-au primit din partea posesorilor de ambarcaţiuni cu 20 de solicitări mai mult decât capacitatea portului – 80 de locuri.

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a atras atenţia că dacă şi la obiecte de lux se face protecţie socială, chiar că lucrurile au luat-o razna.

Iată care sunt tarifele aprobate de consilieri:

·    pentru ambarcaţiuni mari (lungime 12 m, lăţime 2,40m) - 570 lei/lună;

·    pentru ambarcaţiuni mijlocii (lungime 9 m, lăţime 2,20m) - 400 lei/lună;

·    pentru ambarcaţiuni mici (lungime 6 m, lăţime 2,20m) - 260 lei/lună.

Tarifele se vor indexa anual cu indicele de inflaţie. ADP va încasa cota parte de 50 la sută din veniturile realizate din închirierea locurilor de acostare din Portul de ambarcaţiuni de agrement Galaţi, diferenţa fiind sursă de venit la bugetul local.

Explicaţie foto: Imagine din portul de ambarcaţiuni brăilean

Citit 2265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.