În trei săptămâni din 2010 s-au casat maşini cât în tot anul 2009

În trei săptămâni din 2010 s-au casat maşini cât în tot anul 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă acum trei săptămâni ne întrebam dacă programul „Rabla” va avea succes, acum putem spune cu certitudine că a întrecut şi cele mai optimiste aşteptări.

În numai trei săptămâni au fost casate aproape 35 de mii de rable şi aproape toate cele 60 de mii de vouchere au ajuns la centrele Remat. Dacă nu aţi apucat să vă conduceţi maşina mai veche de 10 ani pe ultimul drum nu trebuie să intraţi în panică.

Ministrul mediului Lazlo Borbely a anunţat că programul „Rabla" va fi suplimentat cu fonduri pentru încă 50.000 de maşini casate de persoanele fizice, ajungându-se la un total de 110000 de maşini casate.

Guvernul ia în considerare şi reducerea termenului de valabilitate a voucherelor la 3 luni de la eliberare, faţă de data de 23 noiembrie în prezent, pentru a descuraja specula.

Potrivit ministrului mediului, mulţi dintre cei care au cumpărat acum vouchere doresc să le păstreze până aproape de finalul programului, pentru a încasa un preţ mai mare pe acestea.

Nu vă grăbiţi să consideraţi această măsură ca fiind încă o reglementare aberantă, deoarece această declaraţie este susţinută de faptul că deşi s-au casat deja aproape 35 de mii de rable, dealerii auto nu au primit comenzi decât pentru 1.830 de maşini noi prin acest program.

Programul „Rabla” deşi este susţinut de ministerul mediului nu are că scop doar scoaterea din circulaţie a maşinilor vechi ci şi revigorarea pieţei auto româneşti care a scăzut cu peste 80 la sută la începutul anului acesta.

Astfel putem spune că dacă programul „Rabla” a demarat în forţă, programul pentru înnoirea parcului auto nici măcar nu s-a pus în mişcare.

Oricare ar fi situatia, noi avem numai motive de bucurie, deoarece nici nu ne vom mai lovi de vechituri pe patru roţi nici în trafic, dar nici în parcare, pentru că multe dintre maşinile casate nu au fost scoase din circulaţie, ci din parcarea unde rugineau de ani buni.

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.