Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
5 comentarii

Premierul Ludovic Orban a onorat invitaţia patronului combinatului siderurgic Liberty, Sanjeev Gupta, şi miercuri, 10 iunie, s-a aflat la Galaţi, pentru a vedea la faţa locului cum a evoluat această unitate şi care sunt perspectivele ei de dezvoltare. Mai mult, premierul a subliniat că unul dintre obiectivele actualului Guvern este reindustrializarea României. Iar la Galaţi, cea mai concretă dovadă în acest sens este semnarea a nu mai puţin de cinci memorandumuri de colaborare menite să transforme combinatul în nava-amiral europeană în producerea de „oţel verde” (GREENSTEEL), bazată pe tehnologii mai puţin poluante şi mai eficiente din punct de vedere tehnologic.

După ce a vizitat cele mai importante capacităţi de producţie ale combinatului, premierul Ludovic Orban şi Sanjeev Gupta, preşedintele GFG Alliance, din care face Liberty Steel, au fost „amfitrionii” semnării acordurilor de colaborare cu Guvernul - prin Ministerul Economiei, dar şi cu compania naţională de gaz – Romgaz, cu EximBank România, precum şi cu instituţii de învăţământ şi cercetare, respectiv Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Institutul Român de Cercetare şi Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice.
Fiecare dintre aceste acorduri reprezintă „o rotiţă” din mecanismul care va pune în mişcare, în următorii zece ani, în toate palierele economice, investiţii de peste 2 miliarde de euro.
„Obiectivul nostru este să reindustrializăm România. Să folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a atrage noi investiţii, pentru a dezvolta capacităţi industriale, pentru a reuşi cu adevărat să producem competitiv cât mai multe bunuri în România, fructificând toate oportunităţile oferite de piaţa europeană şi cea internaţională. Din punctul meu de vedere, aceste cinci memorandumuri reprezintă un pas extrem de important şi îndrăzneţ pentru viitorul combinatului de la Galaţi, dar şi pentru viitorul economiei româneşti (…). Drumul pe care a pornit combinatul este un drum spinos, unul care va necesita foarte multe investiţii, dar o spun din capul locului, Guvernul este gata să susţină aceste investiţii extrem de importante pentru dezvoltarea economiei româneşti. (…) Este mult mai uşor să te dezvolţi când ai o bază, un pilon cum este producţia de oţel - mai ales o producţie de oţel realizată în condiţii prietenoase cu mediul, o producţie de oţel în condiţii de competitivitate - pentru că ea e o bază pentru întreaga dezvoltare industrială”, a declarat premierul Ludovic Orban.
La rândul său, preşedintele G.F.G. Alliance, Sanjeev Gupta a declarat: „Ţin să mulţumesc Guvernului pentru sprijinul pe care ni-l acordă în dezvoltarea strategiei GREENSTEEL la Galaţi. Cu acest sprijin şi în baza acordurilor pe care le-am semnat astăzi cu Romgaz vom putea livra energie competitivă pe termen lung, necesară susţinerii acestui proiect. Universitatea din Galaţi va colabora cu noi pentru a crea o Academie GREEENSTEEL menită să dezvolte o nouă generaţie de lucrători cu înaltă calificare, pregătiţi pentru a gestiona tehnologiile de ultimă oră. Institutul Naţional de Cercetare va ajuta la dezvoltarea cunoştinţelor de avem nevoie pentru realizarea unor proiecte complexe pe bază de hidrogen. EximBank România va coopera cu noi pentru a asigura finanţarea competitivă pe termen lung a proiectului nostru. Nu am nici o îndoială că acest proiect va avea un mare succes şi va pune Galaţiul pe hartă, nu doar în Europa, ci la nivel global, ca unitate de fabricare a oţelului cu conţinut scăzut de carbon”.
Planurile investiţii GEEENSTEEL ale G.F.G. Alliance includ, ca obiective strategice, o instalaţie pentru obţinerea Fierului Redus Direct (DRI) cu o capacitate de 2,5 milioane de tone. Acest echipament va folosi iniţial gaz metan, iar ulterior va trece pe utilizarea hidrogenului. De asemenea, vor fi construite şi două cuptoare cu arc electric, din care unul va fi dedicat pentru turnarea bramelor pentru laminorul de tablă groasă de la Galaţi, iar celălalt pentru a turna direct producţia de rulouri laminate la cald. Un obiectiv important convenit cu Romgaz este şi construirea unei noi termocentrale pe gaz, dar acesta este un subiect asupra căruia vom reveni într-o ediţie viitoare.

Citit 4481 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:04

5 comentarii

 • postat de Germania, Japonia , S.U.A. Duminică, 21 Iunie 2020 13:33 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  3

  LEGENDA BIROCRATIEI (sau a "LUCRULUI BINE- FACUT")

  Se spune că era odată o furnică ce venea în fiecare dimineață veselă la muncă. Îi plăcea ce făcea, muncea cu drag și spor și, mai ales, era fericită.

  Șeful, Leul era suprins că furnica lucrează așa de bine fără să fie supravegheată. I-a venit o idee: dacă furnica producea așa de mult singură, fără să fie supravegheată sigur va produce și mai mult dacă va avea un șef direct.

  Așa a fost angajat Gândacul. Acesta avea experiența în supravegherea muncitorilor și era cunoscut pentru faptul că scria niște rapoarte excelente. Prima decizie a Gândacului a fost să instaleze un ceas de pontaj. Apoi, și-a dat seama că avea nevoie și de o secretară ca să-l ajute să scrie rapoartele lui minuțioase. Astfel, a angajat pe Păianjen.

  Păianjenul avea grijă de arhive și răspundea la telefon.

  Leul era foarte mulțumit de munca Gândacului, rapoartele lui erau excelente, așa că i-a spus că și-ar dori și rapoarte de producție și analize ale trendului pentru a le putea folosi în ședințele viitoare.

  Gândacul și-a luat munca în serios, așa că i-a cerut Leului un computer de ultimă generație, imprimantă modernă și un angajat care să se ocupe de departamentul de IT. Așa a fost angajată Musca.

  Între timp, Furnica care demult venea la muncă cu plăcere și era tare productivă a ajuns să semneze tot felul de rapoarte zilnice și să participe la ședințe lungi și plictisitoare care îi luau cea mai mare din timpul de lucru.

  Leul a considerat că mai are nevoie de o persoană care să se ocupe de departamentul unde lucra Furnica. Astfel a fost angajată Cicada.

  Cicada, în prima zi de lucru și-a cumpărat un scaun ergonomic și un covor pentru biroul ei nou. A doua zi a cerut un computer și un asistent personal pentru a putea face planul de optimizare a muncii și bugetului.

  Departamentul unde lucra Furnica a ajuns un loc extrem de trist. Nimeni nu mai lucra cu drag și spor, iar stresul afecta productivitatea.

  Leul a observat că în departamentul unde lucra Furnica a scăzut productivitatea , așa că a angajat Bufnița, un expert ce va veni cu soluții ce creștere a productivității.

  Bufnița a analizat ce a analizat și la sfârșit a ajuns la concluzia că departamentul furnicii are prea mulți angajați.

  Ghiciți pe cine a concediat Leul?

  Pe Furnică! Pentru că era un angajat cu o atitudine negativă și îi lipsea motivația.

  Raportează
 • postat de ;-) Joi, 11 Iunie 2020 23:04 192.99.56.*** Link la comentariu
  2
  3

  De apreciat, planurile marete sunt bune, dar mi-as dori sa le vad transformate in realizari.
  Pe langa asta, poate reusim sa ne aplecam mult mai mult catre OAMENI si nevoile lor simple.
  Trecutul nu-l mai putem schimba, insa am putea aborda altfel viitorul.
  Cred ca motivarea angajatilor este la fel de importanta ca si implementarea tehnologiilor moderne.

  P.S. Motivarea angajatilor, nu a liderilor de Sindicat.

  Raportează
 • postat de Adrian Joi, 11 Iunie 2020 22:36 89.39.81.*** Link la comentariu
  1
  10

  Ce legatura are primul mesean al tarii cu toate astea??

  Raportează
 • postat de corneliu Joi, 11 Iunie 2020 22:07 92.85.13.*** Link la comentariu
  1
  10

  „Obiectivul nostru este să reindustrializăm România. Să folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie................bla......bla." Cine mai crede?

  Raportează
 • postat de Vrajeala pe paine Joi, 11 Iunie 2020 15:21 77.111.246.*** Link la comentariu
  1
  10

  Numai mesaje cu tinta electorala, numai gargara fara suport in realitatea din economia romaneasca, numai vorbe goale care nu se reflecta in niciun fel in politica guvernului.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.