Fonduri europene pentru pomicultori. Sprijin din partea Ministerului Agriculturii

Fonduri europene pentru pomicultori. Sprijin din partea Ministerului Agriculturii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe propria pagină de socializare, gălățeanul George Scarlat, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunță măsuri de sprijin pentru grupurile de producători din sectorul pomicol.

Astfel, începând cu data de 30 iunie 2020, s-a lansat sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 9.1a - „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, cu o alocare de totală de aproape două milioane de euro.

Beneficiari sunt grupurile de producători din sectorul pomicol care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă înainte de solicitarea sprijinului, dar după data de 1 ianuarie 2014. Alocarea va fi destinată cheltuielilor rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de sută la sută din cuantum, dar nu poate să depăşească zece la sută din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani şi suma maximă de 100.000 de euro pe an.

Citit 1127 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.