Banii pentru infrastructura de irigaţii se dau ca ”pâinea caldă”

Banii pentru infrastructura de irigaţii se dau ca ”pâinea caldă”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fondurile disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru infrastructura secundară de irigații s-au epuizat în primele cinci zile de la deschiderea sesiunii. Practic, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat deja epuizarea fondurilor europene disponibile prin intermediul submăsurii 4.3 "Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice" - componenta infrastructură de irigații, din cadrul PNDR 2014-2020.

​În intervalul 1-6 iulie 2020, AFIR a primit online 95 de solicitări de finanțare în valoare totală de 92,77 milioane de euro. Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune de depunere a cererilor de finanțare este de 43,7 milioane de euro, iar plafonul de depunere a fost de 65,55 milioane de euro, respectiv 150 la sută.

​Reamintim că Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) și Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI) pot obține, în cadrul acestei submăsuri, fonduri sută la sută nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de un milion de euro. Achiziția de echipamente de irigat este limitată la un procent de cel mult 30 la sută din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Citit 1302 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.