Combinatul ArcelorMittal Galaţi îşi va extinde gama de produse

Combinatul ArcelorMittal Galaţi îşi va extinde gama de produse
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În curând, există posibilitatea ca în loc de tablă pentru vapoare şi maşini, combinatul de la Galaţi să producă tablă pentru frigidere sau radiatoare *

Nu este o glumă, ci o posibilitate enunţată de către directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall (FOTO). Acesta a explicat faptul că unul din motivele pentru care în prezent producţia din Combinat este redusă se referă la calitatea produselor.

„Trebuie să continuăm ce am început. Dacă vrem să creştem volumul, atunci trebuie să deschidem furnalul 5, dar să şi găsim clienţi noi şi să ne extindem gama de producţie, să producem tablă mai subţire”.

„Avem o mulţime de clienţi în Turcia gata să comande, dar nu putem să onorăm comenzile, în acest moment. Crescând eficienţa şi îmbunătăţind condiţiile tehnice, ne putem extinde şi gama de produse”, a declarat Thierry Le Gall.

Acesta a adăugat că piaţa auto, de pildă, nu reprezintă o ţintă pentru ArcelorMittal Galaţi şi că „astăzi, în mod voluntar ne limităm livrările faţă de Dacia, din motive de calitate”.

Directorul general al combinatului de la Galaţi consideră că una din principalele probleme ce trebuie remediate este cea a calităţii produselor, iar eforturile depuse astfel încât nivelul de calitate să poată ajunge competitiv ar putea dura între doi şi cinci ani.

„Ţinta noastră nu este industria auto, pentru că este o industrie care cere foarte mult, sunt şi alte pieţe, precum industria de produse albe, de frigidere, de radiatoare”.

„Trebuie să ne îmbunătăţim calitatea şi să intrăm pe aceste pieţe, pentru că dacă un client ne cere tablă mai subţire, mai fină, avem probleme în a o produce”, a afirmat Thierry Le Gall.

Acesta a mai spus că echipele comerciale şi de vânzări lucrează în prezent chiar la acest proiect – de a se intra pe aceste pieţe.

„Pentru noi, clientul cel mai important este Turcia, căreia îi alocăm 70 la sută din volumul producţiei noastre, 15 la sută este alocată României şi 15 la sută altor pieţe”.

„Dar dacă vrem să ne mişcăm de la 2,5 la 4 milioane de tone de oţel producţie, piaţa românească nu este de ajuns, trebuie să găsim clienţi în Balcani, Turcia, Orientul Mijlociu”, a adăugat Thierry Le Gall.

Citit 1782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.