Precizări ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare

Precizări ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Alianța pentru Agricultură și Cooperare face un apel la fermierii calamitați să se mobilizeze și depună cererea de plată completată corect, până la data de 15 septembrie. Mai exact, termenul de depunere este de zece zile de la publicare, respectiv 15 septembrie 2020, inclusiv, în condițiile în care în zilele libere de sâmbătă și duminică 5-6 și, respectiv, 12-13 septembrie, APIA poate lucra pentru a veni în sprijinul fermierilor.

Reamintim faptul că pot depune cerere și vor primi despăgubiri doar acei fermieri care au suprafața afectată de minimum 30 la sută pe fiecare cultură (coloana 2 din cerere), iar prin OUG 148/2020 au fost alocați 852 de milioane lei pentru plata despăgubirilor fermierilor afectați de seceta pedologică severă pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare recomandă, totodată, ca cererea de plată conform Anexei 2 și documentele solicitate să fie transmise online, iar deplasările la sediile APIA să se facă doar pentru clarificări suplimentare pentru a evita aglomerația, prin prisma riscurilor pandemiei de coronavirus.

Procedural, se vor trece în cerere suprafața și sumele înscrise în Procesul Verbal întocmit și asumat de Comisia de constatare și evaluare a pagubelor înregistrate la culturile agricole și vor fi trecute rândurile de total pe fiecare cultură, în spaţiul de la finalul Procesului Verbal.

Citit 1390 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2020 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.