SP1 Gropeni a fost modernizată cu fonduri europene

SP1 Gropeni a fost modernizată cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conform datelor prezentate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la nici 50 de kilometri de Galați, stația de pompare plutitoare SP1 Gropeni, din cadrul amenajării de irigații Terasa Brăilei a fost modernizată. Aceasta și în condițiile în care acest obiectiv deservește o suprafață de 36.942 hectare de terenuri agricole.

În cadrul acestei amenajări de irigații sunt 20 de organizații de udători, constituite pe o suprafață de peste 25 de mii de hectare, din care 17 OUAI -uri au accesat fonduri europene nerambursabile.

SP1 Gropeni se află amplasată pe malul stâng al Dunării, respectiv pe braţul Calia la Km 196, este alimentată cu apă din Dunăre și este constituită din două nave plutitoare, fiecare echipată cu șase electropompe. Nava plutitoare a fost supusă lucrărilor de reabilitare prin înlocuirea a șase bucăți pompe verticale cu pompe submersibile montate în tub.

Totodată, la SP1 Gropeni s-a modernizat întreaga instalație electrică, precum și racordurile articulate de pe navă, racordurile de pe mal și cele șase linii de pompare până la bazinul de refulare.

Lucrările s-au realizat prin intermediul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații, având o valoare totală de aproape 11,5 milioane lei.

Citit 1538 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2020 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.