Promoții bancare de Black Friday

Promoții bancare de Black Friday
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A existat o perioadă în care magazinele din SUA înregistrau manual operațiunile contabile. Pierderile erau înregistrate cu culoarea roșie, în timp ce profiturile se marcau cu negru. Se pare că în perioada Marii Depresiuni din anii treizeci ai secolului trecut, după un an întreg ”în roșu”, vinerea de după Ziua Recunoștinței, marcată de reduceri substanțiale, a adus magazinele pe negru, iar acea dată a devenit populară sub denumirea de Black Friday. În România, conceptul de Black Friday a fost preluat de marii retaileri din zona de fashion, electrocasnice și nu numai, iar în acest an, mai mult decât oricând, activitatea de cumpărături se va muta, cu siguranță, on-line.

Lăsăm tuturor celor interesați plăcerea de a descoperi ofertele clasice din IT, beauty&fashion, electronice și electrocasnice și vom analiza, de această dată, un segment poate mai puțin cunoscut când vine vorba de reduceri și promoții, cel de banking. Mai exact, din top 7 al celor mai mari bănci comerciale prezente pe piața din România, la data analizei noastre, două dintre acestea nu prezentau (încă?) nicio ofertă de sezon pentru clienți persoane fizice. Mai exact, este vorba despre BCR și ING Bank.
Altfel, BRD-GSG anunță un ”Black Friday pe bune”, produsul avut în vedere fiind un card de credit ce ar oferi deținătorilor 40 de rate fără dobândă oriunde în lume. Pentru o mai simplă înțelegere a produsului, se precizează că oferta standard este de șase rate cu dobândă zero, pentru tranzacții de minim 200 de lei. În perioadele de campanie, numărul de rate cu dobândă zero este extins și anunțat pe pagina principală. În general, ratele se extind până la 12, 24, 36 sau 40 de rate, în funcție de campanie și partener. Pentru a beneficia de promoție, clientul trebuie să efectueze tranzacții de minimum 200 de lei pentru achiziționarea de produse sau servicii din rețeaua oricărui comerciant, inclusiv magazinele online, până cel târziu la data de 16.11.2020, ora 23,59.
Banca Transilvania (BT) revine și în acest an cu conceptul propriu de ”Bank Friday”. În perioada 6 – 15 noiembrie, BT vine cu oferte la mai multe produse și servicii ale sale, dintre cele mai solicitate: credite pentru locuință, împrumuturi de nevoi personale, carduri de cumpărături, carduri business, overdraft, leasing auto, BT Pay și asigurări. În ochi ne-a ”sărit” oferta de creditare din zona de nevoi personale. În cazul în care împrumutul e accesat împreună cu cardul de cumpărături STAR, dobânda este fixă, de 6,49 la sută pe an.
La rândul său, Raiffeisen Bank Raiffeisen Bank a dat startul la “Black Friday” pentru cardurile noi de cumpărături.  Astfel, clienții care au ales un card de cumpărături Standard sau Gold în perioada 1-11 noiembrie 2020 vor beneficia de un bonus de 150 de lei după ce fac plăți cumulate cu cardul de 500 de lei până la 15 decembrie 2020. Sunt luate în considerare toate plățile făcute cu noul card de cumpărături, inclusiv cu telefonul sau ceasul. Bonusul de 150 lei și taxa înapoi se virează direct pe card începând cu 22 decembrie 2020. Totodată, Raiffeisen Bank oferă celor care aplică online până pe 27 noiembrie pentru un credit de nevoi personale Flexicredit o reducere de 1,25 la sută din dobânda anuală standard, precum și posibilitatea de a câștiga prin tragere la sorți unul dintre cele zece vouchere eMAG în valoare de 1.000 lei. 
Unicredit Bank anunță că va avea o campanie Black Friday vineri, 13 noiembrie 2020, începând cu ora 9,00. Este vorba despre o ofertă de cont curent şi servicii ataşate ale băncii cu zero costuri pe întreaga perioadă contractuală pentru anumite operaţiuni, pentru primii 3.000 de clienţi noi care accesează campania. În plus, în aceeaşi zi urmează să fie lansate campanii speciale pentru Creditul de Realizări Personale, cardurile de credit UniCreditCard Principal şi Premium de la UniCredit Consumer Financing, precum şi pentru Creditul Verde de la UniCredit Bank pentru achiziţia unei locuinţe.
În fine, CEC Bank, singura entitate bancară cu capital majoritar autohton, anunță un CECFriday. Practic, este vorba despre 24 de rate fără dobândă, la orice comerciant din lume, cu cardul de cumpărături Visa Affinity.

Citit 1834 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.