Plata online a unor creanțe fiscale, extinsă și pentru persoanele juridice

Plata online a unor creanțe fiscale, extinsă și pentru persoanele juridice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați informează că, în urma publicării în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului Finanțelor Publice nr. 2809/2020, a fost extinsă și pentru persoanele juridice posibilitatea de a plăti unele creanțe fiscale prin intermediul cardurilor bancare, în sistem online, utilizând Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de ANAF sau platforma www.ghișeul.ro. Anterior publicării ordinului, acest lucru putea fi făcut numai de către persoanele fizice rezidente, identificate fiscal pe baza codului numeric personal, și de persoanele fizice nerezidente, identificate fiscal pe baza numărului de identificare fiscală.

Printre tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistem online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi de către persoanele juridice se numără: taxe pe activitatea de prospecțiune, explorare și exploatare a resurselor minerale, redevențe miniere, petroliere și din exploatarea terenurilor cu destinație agricolă, taxe pentru obținerea licenței de organizare și a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, taxa specială pentru videoloterie și taxa de viciu pentru jocurile de noroc tip slotmachine.

La rândul lor, persoanele fizice pot achita online obligațiile fiscale de plată și creanțe ca: impozitul pe venituri din diferite surse, accize, CAS, CASS, contribuții de asigurări pentru șomaj, TVA, amenzi, penalități și confiscări, contribuția asiguratorie pentru muncă.

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.