Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Preţul benzinei în România este mai mic cu 25 la sută decât media europeană, în timp ce preţul motorinei este cu 18 la sută mai redus, potrivit ultimelor date furnizate de publicaţia Oil Bulletin a Comisiei Europene.

Astfel, preţul unui litru de benzină în România este de 0,923 euro, în timp ce media celor 27 de stat din UE este 1,247 euro pe litru. Preţuri mai mici decât în România sunt doar în Bulgaria, respectiv 0,899 euro pe litru. Cea mai scumpă benzină este în Danemarca - 1,403 euro pe litru.

În ceea ce priveşte motorina, preţurile în benzinăriile din ţara noastră sunt de 0,895 euro pe litru, faţă de media UE, care este de 1,097 euro pe litru. De asemenea, dieselul este mai ieftin în Bulgaria, respectiv 0,867 euro pe litru, iar cel mai scump din UE se găseşte în Suedia - 1,315 euro pe litru.

Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse. Preţurile prezentate reprezintă media ponderată calculată săptămânal pe baza cotei de piaţă a fiecărui furnizor de date pentru fiecare tip de carburant.

Citit 973 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 01:29

1 comentariu

  • postat de Gelu Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 06:41 5.13.196.*** Link la comentariu
    0
    1

    Si intr-o saptamana au crescut cu 15 bani pe litru si va urma incet , incet sa repuna pretu asa cum era inainte de pandemie

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro