Patronatele gălăţene, reprezentate în conducerea naţională a CNIPMMR

Patronatele gălăţene, reprezentate în conducerea naţională a CNIPMMR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, a organizat, la finele lunii trecute, cea de-a VIII-a Convenţie Naţională. Reuniunea are loc o dată la patru ani și stabilește componența structurii de conducere a CNIPMMR.

Ca urmare a opţiunilor prezentate de reprezentanţii IMM-urilor, pentru următorii patru ani, preşedinte al CNIPMMR a fost reales Florin Jianu, iar prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu va fi preşedintele de onoare al organizaţiei. Demn de remarcat este că mediul de afaceri gălăţean va fi reprezentat la nivel de prim-vicepreşedinţi, una dintre cele patru astfel de funcţii la nivel naţional revenindu-i preşedintelui Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon.

În cadrul Convenţiei Naţionale, patronate au stabilit şi "Strategia CNIPMMR 2020-2024", care vine cu o serie de acțiuni concrete de dezvoltare a organizației, pe o serie de paliere importante, având patru mari obiective: consolidarea capacității administrative și instituționale și menținerea reprezentativității naționale a organizației; promovarea și protejarea intereselor IMM-urilor la nivel local, regional, național și internaţional; constituirea unei imagini consolidate a CNIPMMR și sporirea gradului de vizibilitate a organizației; dezvoltarea unui portofoliu de acțiuni și proiecte finanțate din fonduri nerambursabile și/sau din fonduri proprii, care să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului la nivel național și să faciliteze educația, accesul la finanțare, accesul la piețe și internaționalizare.

Toate cele patru mari obiective vin cu 93 de acțiuni concrete de implementare, ce vor fi întreprinse în următorii patru ani. Astfel, printre cele mai importante acțiuni din cadrul strategiei sunt înfiinţarea Ministerului Antreprenoriatului, Comerţului şi Digitalizării, Programul "România Tech Nation", o nouă strategie pentru IMM 2030, Aplicarea "Testului IMM" în procesul de elaborare a actelor normative care au impact asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru a se asigura un mediu favorabil iniţierii şi dezvoltării afacerilor, înfiinţarea liceelor de antreprenoriat sau introducerea unui nou tip de societate - societatea cu răspundere limitată de exerciţiu - SRL de Exerciţiu - pentru tinerii cu vârsta între 16 şi 18 ani.

Citit 969 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.