Finanțare pentru tinerii fermieri din diaspora

Finanțare pentru tinerii fermieri din diaspora
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis o nouă sesiune de primire a proiectelor dedicată tinerilor fermieri din diaspora, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Alocarea financiară pentru această sesiune este de 20 milioane de euro.

Ghidul solicitantului a fost modificat, pentru a ușura accesarea finanțării nerambursabile pentru tinerii cetățeni români din afara granițelor țării care se instalează ca șefi sau manageri ai exploatației, simplificându-se modalitatea de depunere a documentelor doveditoare a studiilor și a locului de muncă. Astfel, pot solicita finanțare europeană nerambursabilă tinerii fermieri din diaspora care au absolvit, în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare, un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economic în țări membre ale Uniunii Europene.

Sprijinul acordat pentru instalarea tinerilor fermieri este sută la sută nerambursabil, în valoare de 40.000 sau 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole. Depunerea cererilor de finanțare se face doar online, pe www.afir.info, până în data de 4 mai 2021.

Citit 891 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2021 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.