Despăgubirile pentru secetă nu sunt în bugetul Agriculturii

Despăgubirile pentru secetă nu sunt în bugetul Agriculturii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2021 a primit vineri aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci.

Senatorii şi deputaţii au avizat bugetul în forma propusă de iniţiator, cu 25 de voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi trei abţineri.

Niciun amendament adus proiectului nu a fost avizat favorabil. Cele mai importante au vizat suplimentarea bugetului cu un miliard de lei pentru plata despăgubirilor cauzate de secetă la culturile de primăvară şi realizarea unor infrastructuri de irigaţii în zonele cele mai afectate de secetă.

Întrebat în cât timp se vor găsi soluţii la problema despăgubirilor către fermierii afectaţi de secetă în 2020, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat că nici la începutul anului trecut sumele pentru despăgubiri nu erau cuprinse în buget.

"La cele două rectificări, ministerul a primit sume suficiente, aşa fel încât să acorde despăgubiri, dar şi să facă plăţi pentru sprijinul celor care au fost păgubiţi de Covid. Până atunci, împreună cu cele mai mari federaţii din agricultură vom identifica şi am identificat alte modalităţi de sprijin", a precizat ministrul Agriculturii.

Citit 1090 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.