Încep plățile pe Măsura 2

Încep plățile pe Măsura 2
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Publicarea Bugetului 2021 în Monitorul Oficial porneşte plăţile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 - Capital de lucru, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, remis, marţi, 9 martie 2021, Agerpres.

"Vor fi disponibile imediat aproximativ 150 milioane de euro. Este important să ştiţi că procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plăţile către beneficiari", precizează reprezentanţii ministerului.

Potrivit sursei citate, banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului îi primeşte de la Trezoreria statului, apoi îi înaintează agenţiei teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar. După obţinerea semnăturii acestuia, plata se face imediat.

Plăţile se vor efectua în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), respectiv în ordinea în care s-au înscris potenţialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 milioane de euro, iar încă 500 milioane de euro vor veni în curând.

Citit 892 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Martie 2021 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.