Rentierii transmit documentele prin mijloace la distanță

Rentierii transmit documentele prin mijloace la distanță
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În contextul actual al pandemiei de Covid-19, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, până pe 31 august 2021, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2020, centrele județene APIA vor proceda la primirea declarațiilor de vizare, a cererilor și a documentelor justificative prin mijloace electronice de comunicații sau poștă/curier. Doar în cazuri excepționale, rentierii care nu au posibilitatea de a transmite electronic documentele, se pot prezenta fizic pentru a le depune, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Vizarea electronică presupune ca funcționarii Agenției să contacteze telefonic rentierii care au domiciliul în județul corespunzător fiecărui centru APIA.

În cazul în care se constată că datele declarate de solicitanţi nu corespund realităţii, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă până la data completării dosarului conform prevederilor legale în vigoare.

Plata rentei viagere agricole, conform prevederilor legale, se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie 2021, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de BNR din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia pentru anul 2020 poate fi încasată de moştenitorii săi.

Citit 1471 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.