Finanțarea deficitului bugetar

Finanțarea deficitului bugetar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

"În vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice, în luna iunie 2021 se aprobă prospectele de emisiune a certificatelor de trezorerie cu discont şi a obligaţiunilor de stat de tip benchmark, în valoare nominală totală de 4.600 milioane de lei, la care se poate adăuga suma de 525 milioane de lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin. Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin", prevede documentul publicat în Monitorul Oficial.

Suma totală, de 5,125 miliarde de lei, este cu 415 milioane de lei peste cea programată în mai 2021 (4,71 miliarde de lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citit 593 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.