Rată a șomajului în creștere, în rândul tinerilor

Rată a șomajului în creștere, în rândul tinerilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rata şomajului în rândul tinerilor NEET (Not in Education, Employment or Training) a crescut de la 17%, înainte de pandemie, la 23% în prezent, iar asta trebuie să ne preocupe şi să oprim acest exod care vine, din nou, pe tapetul forţei de muncă, a avertizat, marţi, 6 iulie 2021, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, la Forumul Naţional de Redresare.

"Tot anul 2020 şi o parte din anul 2021, criza sanitară a preluat cumva agenda publică. Încet, încet, am realizat şi faptul că şi economia e la fel de importantă. Cred că trebuie să ne raportăm întotdeauna la realitate şi m-aş uita la zona de resurse umane. Şapte din zece tineri s-au înscris în acest an la Bacalaureat. Deci, trei din zece nu s-au înscris... Un lucru extrem de grav pentru viitorul nostru ca societate, incluzând aici economia, felul în care va arăta România, forţa ei de muncă. Rata şomajului în rândul tinerilor NEET a crescut la 23%, unde înainte de criză eram sub 17%. Dacă e să ne raportăm cu ce se întâmplă la nivelul altor ţări, cum ar fi Spania sau Grecia, unde 50% e rata de şomaj în rândul acestor tineri, lucrurile acestea trebuie să ne preocupe", a susţinut Jianu.

Şeful CNIPMMR a afirmat, totodată, că România va avea un deficit pe piaţa forţei de muncă dacă nu se va începe punerea în practică a investiţiilor derulate cu instrumentele financiare existente prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

România Durabilă şi EM360 Group au organizat, marţi, Forumul Naţional de Redresare, eveniment online care îşi propune să aducă în dezbatere oportunitatea pe care România o are prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă.

Citit 929 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iulie 2021 01:15

2 comentarii

 • postat de Adi
  Miercuri, 07 Iulie 2021 22:35
  5.13.222.***
  Multumiti procovidistilor care sustin inchiderea in case a populatiei. Linistea aia care se lasa dupa ora 22 era linistea falimentului de tara dar tembelii spuneau ca doar infractorii isi cer dreptul la munca... Hai cu peste 30% somaj din octombrie 2021 pana in iunie 2022. Veti sta iar inchisi in case gandacilor...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Doru
  Miercuri, 07 Iulie 2021 08:46
  84.117.41.***
  Desi parintii acestor tineri muncesc din greu pe salarii de cca 2000-2300 Net
  pentru ai intretine, progeniturile care n-au ridicat in viata lor un pai
  isi bat joc si nu vor sa munceasca
  Toti vor munca de birou, toti vor sa fie economisti, avocati, IT-isti
  dar nu stiu sa desparta doua cuvinte, agramati cu una sau mai multe facultati
  facute cu bani.
  6
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.