Susținere pentru introducerea monedei euro

Susținere pentru introducerea monedei euro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

România este ţara unde se înregistrează cel mai mare procentaj de respondenţi (75 la sută) cu o opinie pozitivă faţă de introducerea monedei euro, arată rezultatele celui mai recent sondaj Eurobarometru Flash, care arată că trecerea la moneda euro se bucură de un sprijin larg în statele membre care nu au adoptat încă moneda unică. Sondajul a fost realizat în cele şapte state membre care nu au aderat încă la zona euro, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia.

Marea majoritate a cetăţenilor UE intervievaţi (60 la sută) consideră că trecerea la moneda euro a avut consecinţe pozitive pentru ţările care o utilizează deja. De asemenea, majoritatea respondenţilor (52 la sută) consideră că, în general, vor fi consecinţe pozitive ale introducerii monedei euro pentru ţara lor.

Deşi toate satele membre UE, cu excepţia Danemarcei, sunt obligate să adere la zona euro, puţine ţări fac eforturi serioase pentru a se alătura zonei unice. În cazul României, raportul de convergenţă pe 2020 arată că ţara nu îndeplineşte în prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro, respectiv stabilitatea preţurilor, soliditatea finanţelor publice, stabilitatea cursului de schimb şi convergenţa ratelor dobânzilor pe termen lung.

Citit 1085 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 00:02

1 comentariu

 • postat de carmen
  Vineri, 16 Iulie 2021 10:22
  195.32.91.***
  pai oare le convine supermarketurilor ma intreb ....ca preturile sunt mai mari decat in italia ,lidel e magazin econom ,asa este denumit ,nu e de lux ...hai sa facem poze cei din afara la rafturi si sa le punem si facem conversia si se vede exact in plus nu sunt oferte semnificative saptamanale la nici unul din supermarcheturi ...aici se intrec intre ele care mai de care sa faca oferte la acelasi produs ...asa ca asta este iar prosteala pe fata ...
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.