"Tendințe speculative" ale furnizorilor de gaze

"Tendințe speculative" ale furnizorilor de gaze
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementară în Energie (ANRE) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vor demara o serie de controale la furnizori de gaze naturale care au încheiat contracte cu preţ ferm pentru un an de zile şi care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe preţul, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a precizat că "există o tendinţă speculativă a preţului la anumiţi furnizori".
"Furnizorii de gaze care au încheiat contracte cu preţ ferm pe un an de zile, ofertă fermă în urmă cu câteva luni, acum notifică clienţii că vor să schimbe preţul, iar acest lucru nu se poate. ANPC poate verifica şi poate intra foarte bine pe ofertă înşelătoare, nu poţi să minţi oamenii, iar ANRE poate să intre şi să îi amendeze cu până la 5 la sută din cifra de afaceri, pentru că nu putem accepta ca odată ce ai făcut o ofertă fermă pe un an de zile să o schimbi că aşa ţi se pare ţie", a explicat ministrul.
În același timp, el a anunţat că autorităţile intenţionează să acorde o compensare a preţului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depăşeşte pe cel mediu. Guvernul urmăreşte modificarea actualului proiect al Legii consumatorilor vulnerabili astfel încât de sprijin la plata facturii să beneficieze mai mult de 427.000 de gospodării, cât era prevăzut până acum.

Citit 1373 ori Ultima modificare Duminică, 29 August 2021 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.