Combinatul Siderurgic, 650 de noi salariați până la sfârșitul anului

Combinatul Siderurgic, 650 de noi salariați până la sfârșitul anului
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Combinatul Liberty Galați a angajat în cursul acestui an 532 de persoane, iar până la sfârșitul anului vor mai fi recrutați cel puțin 100 de salariați. Generarea acestor noi locuri de muncă este rezultatul creșterii producției companiei, dar și al accelerării proiectelor de automatizare și digitalizare la nivelul companiei.

”Ne propunem să consolidăm această echipă, să atragem tineri care să ne susțină în transformarea industriei oțelului și să investim în perfecționarea oamenilor noștri, pentru a dezvolta și utiliza tehnologiile viitorului”, a explicat Paramjit Kahlon, CEO Liberty Steel Group Primary Steel and Mining.

Strategia Liberty Galați include o serie de programe de perfecționare, dezvoltare și formare, precum și programe complexe de securitate și sănătate în muncă. Compania a lansat recent un program de învățare accelerată prin care 84 de muncitori au fost deja pregătiți și de care vor beneficia în curând alți 100 de angajați. În colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați, Liberty Galați continuă proiectul de formare a viitorilor muncitori prin intermediul Școlii de Ucenici.

Programele de formare a noilor angajați sunt cu atât mai necesare cu cât, în ultimii ani, mulți dintre angajații cu vechime ai combinatului s-au pensionat și e nevoie de noi generații de siderurgiști, pregătiți pentru noile tendințe din tehnologie.

"Dorim să creăm mai multe locuri de muncă pe termen lung, prin planul nostru de transformare Greensteel. Avem nevoie de oameni noi - de la specialiști IT și ingineri la ucenici - care să ne ajute să construim viitorul LIBERTY Galați", a arătat Mihaela Vereș, Head of Human Resources Liberty Galați.

Pentru a încuraja mai mulți tineri să se alăture industriei siderurgice și să ajute la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile, compania a lansat Academia Greensteel, în colaborare cu parteneri din industria energetică și din mediul academic, printre care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Astfel a fost dezvoltat un program de mentorat pentru studenți. În plus, specialiștii globali Liberty Steel Group - cu o vastă expertiză în industria oțelului și în tehnologii avansate - colaborează îndeaproape cu echipele din Galați pentru a găsi soluții inovative de viitor atât pentru angajați, clienți, parteneri, cât și pentru societatea românească.

În prezent, combinatul siderurgic este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.000 de oameni, din care 1.100 sunt femei. Extinderea echipei Liberty Galați este susținută de performanțele obținute în 2021 și de obiectivele de creștere, compania vizând o producție anuală de 3 milioane de tone de oțel, ceea ce reprezintă o creștere majoră față de momentul achiziției din 2019.

Citit 5280 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.