Cum funcționează identificarea vizuală on-line, prin Spațiul Privat Virtual

Cum funcționează identificarea vizuală on-line, prin Spațiul Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Relația contribuabililor cu Fiscul se poate produce și fără prezență fizică la ghișeu, ceea ce constituie un avantaj, mai ales în această perioadă de pandemie. Alternativa este on-line - înregistrarea prin Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciu securizat și disponibil 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Mai nou, înregistrarea în SPV se poate face și prin identificare vizuală on-line. Vă prezentăm mai jos pașii care trebuie urmați pentru această procedură, cu ajutorul informațiilor furnizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați.

Pentru înregistrarea în SPV, persoanele fizice completează online un formular într-o pagină web securizată, disponibil pe site-ul ANAF în secțiunea Spațiul Privat Virtual/ Înregistrare în Spațiul Privat Virtual. La completarea formularului de înregistrare în SPV, se poate opta pentru identificare vizuală on-line (prin sesiune video). În acest sens, în formularul de înregistrare, la secțiunea Tipul de aprobare, se alege Identificare vizuală on-line (sistem video). Această modalitate de identificare nu presupune prezența contribuabilului la sediul organului fiscal pentru aprobarea înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

În vederea identificării vizuale online, după completarea formularului online de înregistrare în SPV, solicitantul trebuie să se programeze online pentru desfășurarea unei sesiuni video, prin intermediul aplicației Programări online disponibile pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Servicii online. Programarea trebuie să fie efectuată în termen de 10 zile de la momentul înregistrării în Spațiul Privat Virtual. În cazul în care contribuabilul nu poate participa la data și ora programată, poate efectua o reprogramare în decursul celor 10 zile de la momentul înregistrării în Spațiul Privat Virtual. După efectuarea programării, se primește un email de confirmare, ce va conține și instrucțiunile utilizării platformei web precum și link-ul de anulare pentru situația în care se dorește anularea programării.

Utilizarea Spațiului Privat Virtual și implementarea procedurii de identificare la distanță permit îmbunătățirea serviciilor și relațiilor cu contribuabilii, accesul la SPV al cetățenilor, inclusiv al celor aflați în străinătate, fiind foarte facil, afirmă reprezentanții AJFP.

Citit 4212 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.