Fermierii și apicultorii nu trebuie să mai meargă la RAR

Fermierii și apicultorii nu trebuie să mai meargă la RAR
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Deținătorii de utilaje agricole și crescătorii de albine din Galați nu mai trebuie să bată ei drumul la reprezentanța RAR pentru verificările tehnice necesare eliberării cărților de identitate ale vehiculelor sau pentru inspecția tehnică periodică. Vor veni inspectorii la ei, la domiciliu sau la locul de garare a vehiculelor, pentru a-i scuti de efortul de a se deplasa la reprezentanțe. Excepție fac, deocamdată, apicultorii care au pavilioane montate pe autovehicule, verificarea în teren a acestora urmând să fie reglementată prin modificări viitoare ale legislației. 

Grație celor mai recente modificări ale legislației privind procedura de înregistrare a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări în cadrul primăriilor, deținătorii de tractoare, utilaje agricole și apicole nu mai trebuie să se deplaseze cu acestea la reprezentanțele RAR sau la stațiile ITP. Pentru eliberarea cărților de identitate ale vehiculelor (CIV) sau pentru efectuarea inspecțiilor tehnice periodice, se vor deplasa echipele RAR acolo unde se află vehiculele, scutindu-i pe proprietari de timp și efort. 

”La scurt timp după modificările cadrului legal, Registrul Auto Român a demarat o campanie de sprijinire a deținătorilor de tractoare agricole și mașini autopropulsate pentru lucrări, prin intermediul laboratoarelor noastre mobile pentru certificarea autenticității, disponibile în toate reprezentanțele din țară. La solicitarea proprietarilor acestor vehicule, specialiștii RAR se deplasează în teren și efectuează procedurile necesare pentru eliberarea CIV sau a atestatului tehnic, în funcție de tipul vehiculului: tractor agricol sau mașină autopropulsată pentru lucrări. În plus, în cadrul aceleiași deplasări în teren, inginerii RAR fac și inspecția tehnică periodică a tractoarelor”, se arată într-un comunicat al Registrului Auto Român. 

Luând în calcul dificultățile pe care le au apicultorii în a se deplasa la stațiile ITP sau la reprezentanțele RAR, procedura a fost extinsă și pentru pavilioanele apicole. Astfel, inginerii RAR se pot deplasa acolo unde sunt amplasate remorcile sau semiremorcile speciale apicole care au nevoie de CIV sau ITP. Nu trebuie decât ca apicultorii să îi contacteze pe șefii reprezentanțelor teritoriale ale RAR ca să stabilească detaliile concrete ale deplasării autolaboratoarelor. Singura excepție o reprezintă, deocamdată, procedura de inspectare a pavilioanelor apicole montate pe autovehicule, acestea trebuind să facă reviziile în continuare la reprezentanța RAR sau la stațiile ITP, până când vor fi definitivate modificările legislative care să permită deplasarea în teren și pentru aceste operațiuni.

Citit 3617 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.