Îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre

Îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bulgaria şi România vor căuta finanţare din partea UE pentru a asigura condiţii normale de navigaţie pe Dunăre în mai multe zile din an şi pentru a permite navelor cu o capacitate de transport mai mare să utilizeze calea navigabilă, a declarat ministrul bulgar al Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolai Sabev, sâmbătă la Ruse, relatează BTA.

Acesta a spus, citat de Ministerul Transporturilor, că cele două ţări îşi intensifică eforturile pentru a implementa efectiv proiectul european Fast Danube, în care este implicată și AFDJ Galați.

Sabev a participat la o ceremonie pentru botezul navei de manevră Iskar, deţinute de Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării, cu sediul la Ruse. Iskar este ultima componentă a echipamentului de dragare al agenţiei, care îi va permite acesteia să adâncească albia râului în mod independent. După instruire, echipajul navei ar trebui să înceapă dragarea în această vară.

Sabev a declarat că a sosit momentul ca Bulgaria să îşi îndeplinească în mod eficient obligaţiile de întreţinere a şenalelor navigabile, ceea ce ar creşte semnificativ eficienţa flotelor fluviale.

Fast Danube este un proiect multianual finanţat în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei. Proiectul beneficiază de o finanţare de 85 la sută din partea UE şi de 15 la sută de la bugetul de stat. Partenerii proiectului sunt administraţiile căilor navigabile din România şi Bulgaria - Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi şi Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării din Ruse. Bugetul total al proiectului este de 5.252.000 de euro.

Citit 1269 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.