"Galațiul Mare" ar urma să fie format din actualele județe Galați, Brăila și Vrancea

"Galațiul Mare" ar urma să fie format din actualele județe Galați, Brăila și Vrancea
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie (CCIA) a României a propus organizarea teritorială în 15 județe, în funcție de poziția Curților de Apel, în ideea de a obține un aparat administrativ mai mic și mai economic.

Astfel, cele 15 județe ar urma să fie: București, Craiova, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Suceava, Iași, Galați, Constanța, Ploiești, Pitești, Alba-Iulia, Târgu Mureș, Bacău, Brașov.

După principiul enunțat de Camera de Comerț, "Galațiul Mare" ar urma să cuprindă actualele județe Galați, Brăila și Vrancea.

"România nu-și mai poate permite 42 de județe. Nu mai putem ține acest aparat administrativ. Economia reală nu-l mai poate susține", a declarat președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban, cu ocazia relansării "Pactului pentru Fiscalitate", un proiect care își propune modernizarea sistemului fiscal românesc, la care au participat mai multe organizații patronale și profesionale din țară.

El susține că nu ar mai trebui să existe în țară comune sub 5.000 de locuitori.

"Insist asupra nevoii de reorganizare din administraţie. S-a culcat omul în județul Tulcea și se trezește în Constanța! Am dat doar un exemplu minor", a spus marți Mihai Daraban.

El insistă pentru reorganizare și pentru scăderea aparatului funcționăresc, pentru că statul trebuie să-și scadă cheltuielile. "Tot apar diverse agenții, în loc ca statul să-și reducă cheltuielile. Diplomația economică există și lipsește cu desăvârșire. Noi încercăm să suplinim această diplomație prin mâini private. În Austria, cei 128 de reprezentanți comerciali în străinătate sunt angajații Camerei de Comerț. Au 15 atașați comerciali numai în România", a spus Daraban.

El susține că pentru această reorganizare nu e nevoie pentru modificarea Constituției, pentru că aici nu "se spune câte județe trebuie să avem". "Am dat un exemplu la un moment dat și am spus că cei de la SRI s-au reorganizat, așa cum și alte instituții s-au reorganizat", a mai transmis președintele CCIR.

Citit 8575 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.