Valoarea tichetului de masă va crește la 30 de lei

Valoarea tichetului de masă va crește la 30 de lei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând cu 1 iulie 2022, tichetele de masă vor avea o valoare maximă de 30 de lei, față de 20,17 lei, cât este acum. Conform site-ului avocat net.ro, proiectul de lege care va modifica Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care a fost adoptat miercuri de deputați, în calitate de cameră decizională, dă posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie, de a acorda salariaților tichete de masă pentru fiecare zi lucrată în valoare maximă de 30 lei pe zi. Această valoare va fi valabilă până în martie 2023.

Însă angajatorii nu vor fi obligați să acorde aceste tichete la valoarea maximă, ei putând alege și o valoare mai mică.

Conform aceluiași proiect de lege, voucherele de vacanță acordate bugetarilor vor putea fi folosite și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare ale copiilor beneficiarilor. În prezent, legislația în vigoare prevede că voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru cheltuielile serviciilor de călătorie și divertisment. Modificarea se referă doar la voucherele de vacanță emise bugetarilor, deoarece prevederile din Legea 165/2018 care fac referire la salariații din sectorul privat au fost amânate pentru 1 ianuarie 2027, conform sursei citate.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege adoptat de Camera deputaților trebuie să fie semnat de președintele statului și publicat în Monitorul Oficial.

Citit 1789 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.