UPDATE Mandatul șefului ITM Galați, prelungit a doua oară

UPDATE Mandatul șefului ITM Galați, prelungit a doua oară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE. Mandatul lui Laurențiu Asaftei la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați a fost prelungit, vineri dimineață, 17 iunie 2022, de Ministerul Muncii.

Prelungirea este pentru 30 de zile, la fel cum s-a întâmplat și luna trecută.


ITM Galați, din nou fără șefPentru a doua lună consecutiv, activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați este blocată, din cauză că Ministerul Muncii întârzie prelungirea mandatului (expirat) al actualului inspector-șef sau împuternicirea unei alte persoane pe această funcție.

Mandatul lui Laurențiu Asaftei la conducerea inspectoratului gălățean a expirat, miercuri, 15 iunie, după ce a fost prelungit, la jumătatea lunii trecute, pentru 30 de zile. Joi după-amiază, 16 iunie, ITM Galați încă nu avea inspector-șef. Până la ora închiderii ediției, nici mandatul lui Asaftei nu fusese prelungit, nici nu fusese numită altă persoană pe acest post.

"Înregistrăm același blocaj al activității ca luna trecută. Nu există, în acest moment, nicio persoană cu drept de semnătură. La salarii nu sunt probleme, pentru că listele au fost semnate încă din 10 iunie, dar nimeni nu poate semna, deocamdată, nici pentru deplasările pe teren ale inspectorilor de muncă, nici pentru eliberarea de acte către populație", a declarat pentru "Viața liberă" Laurențiu Asaftei.

Conform Codului administrativ, dacă Ministerul Muncii ar intenționa să numească în funcția de inspector-șef pe cineva din afara instituției, ar fi trebuit să se producă detașarea acelei persoane la Galați sau mutarea, pe o perioadă limitată, pe unul din posturile existente. Până joi la prânz, niciunul din aceste lucruri nu se întâmplase. Singurele două variante rămase sunt prelungirea, încă o dată, a mandatului lui Asaftei sau numirea pe postul de inspector-șef a uneia din persoanele existente deja în organigrama instituției.

Un blocaj similar, dar care a durat o săptămână, s-a produs luna trecută și s-a încheiat pe 16 mai, prin prelungirea cu 30 de zile a mandatului fostului inspector-șef Laurențiu Asaftei, prelungire care, așa cum am spus, s-a încheiat pe 15 iunie.

Citit 2153 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2022 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.