Primii electricieni formați în colaborare cu Combinatul Liberty Galați

Primii electricieni formați în colaborare cu Combinatul Liberty Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Fundația GFG și Liceul ”Paul Dimo” au dat startul programului de învățământ dual la Galați prin care primii 21 de elevi de la această unitate de învățământ vor studia pentru a deveni electricieni, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Combinatul Siderurgic Liberty Galați.

Acest program a fost lansat în luna mai, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, Alteței Sale Regale Principele Radu al României și a Alteței Sale Regale Principesa Sofia a României, cu ocazia vizitei pe platforma siderurgică.

”Învățământul dual îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activitățile practice realizate cu ajutorul mentorilor Liberty Galați. Elevii vor avea oportunitatea să își dezvolte atât abilitățile tehnice, cât și abilitățile interpersonale de comunicare, de colaborare în cadrul unei echipe și de dezvoltare a încrederii în forțele proprii. Tinerii vor lua parte, de asemenea, la un program educațional conceput special pentru ei de Rewise Learning, o organizație premiată din Mare Britanie. Toate aceste aspecte ale programului îi vor ajuta pe elevi să se pregătească pentru viață și carieră. Nu în ultimul rând, pentru cei 21 de elevi vor fi organizate activități extracurriculare distractive”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance și fondator al GFG Foundation, a ținut să aprecieze colaborarea cu unitatea de învățământ gălățeană.

"Suntem încântați să urăm bun-venit în acest program primei generații de viitori electricieni. Ne propunem să educăm și să inspirăm tinerii din comunitățile noastre, să le oferim o perspectivă reală asupra industriei și experiență și să-i încurajăm să devină inovatorii și antreprenorii viitorului. Am încredere în succesul acestei clase de electricieni care este începutul unei colaborări pe termen lung. Investim în generațiile viitoare în beneficiul comunității noastre locale", a declarat Sanjeev Gupta.

"Parteneriatul cu Fundația GFG și Liberty Galați pentru lansarea acestui proiect este o premieră, pentru că vine cu o nouă abordare: îmbinarea procesului de învățare cu dezvoltarea personală. Astfel, în trei ani, cei 21 de tineri vor fi cu adevărat pregătiți pentru profesia de electrician și pentru viață", a arătat directorul Liceului Tehnologic "Paul Dimo", prof. Anca Ușer.

La rândul ei, Aida Nechifor, director general Liberty Galați, a precizat că echipele de electricieni ai combinatului siderurgic sunt pregătite ”să îi primească pe elevi și să îi învețe să lucreze în mod eficient și, mai ales, respectând normele de siguranță”.

”Planul nostru ambițios de a produce Greensteel în viitor presupune tehnologie performantă și pregătirea în prezent a muncitorilor și a specialiștilor de mâine. Ne bucurăm să colaborăm cu tinerii care vor schimba radical industria viitorului", a mai arătat directorul general al combinatului siderurgic.

Citit 7092 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.