Grindeanu: Podul peste Dunăre nu va fi inaugurat ca "muzeu"
Foto: Ovidiu Amălinei

Grindeanu: Podul peste Dunăre nu va fi inaugurat ca "muzeu"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Podul peste Dunăre din zona Galați - Brăila urmează să fie dat în folosință la finalul lunii decembrie cu varianta de drum de acces către Măcin, pe raza județului Tulcea, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, în replică la speculațiile conform cărora "Golden Gate"-ul peste Dunăre va fi inaugurat ca "pod-muzeu".
"Sper ca termenul de final de decembrie, așa cum ne-au asigurat constructorii, să fie menținut. În niciun caz nu va fi dat în folosință un pod la care să ne uităm", a declarat șeful Transporturilor cu privire la construcția drumurilor de acces către pod.
Grindeanu a precizat că există drumuri adiacente pe raza județului Tulcea pe două variante: una către Jijila, una către Măcin. "Ceea ce se va da în folosință anul acesta este varianta către Măcin, urmând ca varianta către Jijila - care are legătură în același drum național - să fie dată în circulație anul viitor", a estimat ministrul Transporturilor, în conferința de după semnarea contractelor cu UMB pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău - Focșani.
De asemenea, Grindeanu a adăugat că pe raza județului Brăila va trebui făcută legătura cu drumul expres care se află în construcție între Galați și Brăila, constructorul fiind același cu care CNAIR a semnat marți contractul pentru A7. "Iar anul viitor drumul expres trebuie dat în folosință și una din variantele de descărcare este în acest drum expres", a mai spus Grindeanu.


Citit 2330 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2022 08:36

2 comentarii

 • postat de Dax
  Duminică, 11 Septembrie 2022 20:20
  89.39.81.***
  Orasul nostru are nevoie de o expansiune pe productie, salarii de Europa si sa devina un nod important in comert, altfel, investitiile de genul asta vor aduce zero, nu doar la buget ci si la nivel de trai. Avem nevoie de o injectie de forta de munca platita foarte bine si profesionista.
  0
  1
  Raportează
 • postat de comunismul
  Joi, 08 Septembrie 2022 16:57
  5.13.229.***
  pai cam da! nu a fost facut de mantuiala asa! cu un scop precis! oricum eu nu ma supar ca a putut braila sa faca podul asta! si galati nu! in fond au fost mai descurcareti! si se fac si altfel treburile acolo!
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.