Grindeanu: Podul peste Dunăre nu va fi inaugurat ca "muzeu"
Foto: Ovidiu Amălinei

Grindeanu: Podul peste Dunăre nu va fi inaugurat ca "muzeu"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Podul peste Dunăre din zona Galați - Brăila urmează să fie dat în folosință la finalul lunii decembrie cu varianta de drum de acces către Măcin, pe raza județului Tulcea, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, în replică la speculațiile conform cărora "Golden Gate"-ul peste Dunăre va fi inaugurat ca "pod-muzeu".

"Sper ca termenul de final de decembrie, așa cum ne-au asigurat constructorii, să fie menținut. În niciun caz nu va fi dat în folosință un pod la care să ne uităm", a declarat șeful Transporturilor cu privire la construcția drumurilor de acces către pod.

Grindeanu a precizat că există drumuri adiacente pe raza județului Tulcea pe două variante: una către Jijila, una către Măcin. "Ceea ce se va da în folosință anul acesta este varianta către Măcin, urmând ca varianta către Jijila - care are legătură în același drum național - să fie dată în circulație anul viitor", a estimat ministrul Transporturilor, în conferința de după semnarea contractelor cu UMB pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău - Focșani.

De asemenea, Grindeanu a adăugat că pe raza județului Brăila va trebui făcută legătura cu drumul expres care se află în construcție între Galați și Brăila, constructorul fiind același cu care CNAIR a semnat marți contractul pentru A7. "Iar anul viitor drumul expres trebuie dat în folosință și una din variantele de descărcare este în acest drum expres", a mai spus Grindeanu.

Citit 2623 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.