Schemă de ajutor de stat pentru companiile din industrie

Schemă de ajutor de stat pentru companiile din industrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Companiile din industria prelucrătoare pot aplica pentru ajutor de stat pentru investiţii mai mari de 3 milioane de euro, în baza unei scheme de ajutor de stat lansate din această săptămână, în baza Hotărârii de Guvern nr.959/2022.

„Pentru prima dată după 30 de ani, reuşim să demarăm un proces de finanţare a investiţiilor în industria prelucrătoare. Prin această schemă de ajutor de stat vom reuşi să finanţăm investiţii iniţiale cu impact economic. Valoarea investiţiei eligibile va fi de cel puţin 3 milioane de euro şi ne aşteptăm să finanţăm până la 20 de proiecte. Această schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de euro este împărţită în doi ani: în primul an 150 milioane de euro şi în 2023 următoarea sesiune de aplicaţii”, a declarat presei ministrul Economiei, gălățeanul Florin Spătaru.

„Unul dintre obiectivele pe care schema de ajutor de stat, finanțată de Ministerul Economiei, le urmăreşte este menținerea și crearea de locuri de muncă în zone mai puțin dezvoltate. De asemenea, sunt încurajate investițiile verzi, acesta fiind unul dintre criteriile de eligibilitate”, a precizat Spătaru.

Companiile pot aplica până pe 16 decembrie. Rezultatele vor fi comunicate la începutul anului 2023.

„Din momentul în care un proiect se aprobă, în maximum şase luni ne aşteptăm ca aceste proiecte să fie demarate şi să avem primele rezultate în economie”, a precizat Spătaru

Este important ca proiectul de finanţare propus să fie de cel puţin 3 milioane de euro, a mai adăugat ministrul: „codurile CAEN incluse în lista activităţilor eligibile este extinsă: industria prelucrătoare, fie că vorbim de echipamente electrice, industria prelucrătoare, farmaceutică.”

 

Citit 592 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.