Carburanții și mărfurile nealimentare, sufletul comerțului

Carburanții și mărfurile nealimentare, sufletul comerțului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut cu 4,5 la sută, ca serie brută, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2021, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2022, în marja creşterii cifrei de afaceri, s-au consemnat rezultate pozitive în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,1 la sută), vânzările de produse nealimentare (+4,5 la sută) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9 la sută).

Datele INS relevă faptul că, la nivelul lunii septembrie a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, afacerile înregistrate în comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, au crescut cu 2,5 la sută, ca urmarea a activităţilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,6 la sută) şi din vânzările de produse nealimentare (+1,5 la sută). Pe de altă parte, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 3,1 la sută.

Citit 406 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.