Fabrica de ulei Prutul Galați, singura afacere alimentară de un miliard

Fabrica de ulei Prutul Galați, singura afacere alimentară de un miliard
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cea mai mare afacere din domeniul producției alimentare, singura care a depășit anul trecut pragul de un miliard de lei, are origini gălățene, scrie Ziarul Financiar, conform calculelor făcute pe baza datelor de la Confidas.ro.

„Primele 20 de afaceri antreprenoriale din sectorul producției alimentare au avut în 2021 o cifră de afaceri cumulată de 7,7 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape un sfert din cifra de afaceri a tuturor celor peste 12.600 de firme care activează în acest sector. Cea mai mare companie din sector este Prutul Galați, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste un miliard de lei. Astfel, Marian Andreev a dus producătorul de uleiuri pe prima poziție în topul celor mai mari afaceri românești din sectorul alimentar și este primul antreprenor care atinge cifra de un miliard de lei afaceri”, potrivit sursei citate.

Pe locul secund în topul celor mai mari companii antreprenoriale locale se află Transavia, cu o cifră de afaceri de 953 de milioane de lei în 2021, iar pe locul al treilea este Unicarm, cu afaceri de peste 715 milioane de lei.

Conform ZF, una dintre cele mai tinere companii din top 20 este Tinervis Group, care operează lanţul de simigerii Luca, în aproximativ 100 de locaţii.

Citit 9632 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2022 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.