Patronatele solicită reluarea consultărilor privind salariul minim

Patronatele solicită reluarea consultărilor privind salariul minim
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), din care face parte și Patronatul IMM-urilor Galați, solicită guvernului reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată, organizaţia menţionând că negocierile nu au fost finalizate.

"Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a transmis o adresă prin care solicită prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Constantin Budăi, şi ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023. CNIPMMR consideră că, până în acest moment, negocierile pentru stabilirea salariului minim garantat în plată nu au fost finalizate şi solicită tuturor partenerilor sociali reluarea acestora", se arată în nota de presă realizată ca urmare a transmiterii adresei ce vizează solicitarea de reluare a consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.

Potrivit sursei citate, CNIPMMR solicită creşterea salariului minim la 3.000 de lei brut pe lună, cu deducerea de 200 de lei şi posibilitatea creşterii suplimentare cu încă 250 de lei peste cei 3.000 de lei, voluntar, pentru angajatorii care doresc să ofere această sumă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, în 24 noiembrie, că sindicatele şi patronatele au acceptat, în cadrul discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit, propunerea de majorare a salariului minim brut la 3.000 de lei, cu 200 de lei netaxabili.

Potrivit acestuia, salariul brut în construcţii creşte la 4.000 de lei, anul viitor.

Citit 946 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.