Cu cât cresc salariile siderurgiștilor din combinatul Liberty Galați. Negocieri finalizate pentru CCM

Cu cât cresc salariile siderurgiștilor din combinatul Liberty Galați. Negocieri finalizate pentru CCM
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Comisia de Negociere din partea administrației Liberty Galați și sindicatul reprezentativ “Siderurgistul AMG” au agreat cu succes Contractul Colectiv de Muncă (CCM) actualizat pentru anul 2023, informează compania.

”Contractul Colectiv de Muncă actualizat vizează creșterea cu 9,8 la sută în medie a venitului brut al tuturor salariaților companiei Liberty Galați. În pofida performanței financiare a companiei, salariile de bază brute ale tuturor angajaților se vor majora cu 400 RON, începând cu 1 ianuarie 2023. Toate celelalte bonusuri și beneficii stipulate în contractul existent rămân valabile.

Luând în considerare creșterea costului vieții și a inflației, compania va acorda fiecărui angajat un bonus de 500 de lei (brut) în luna decembrie 2022”, se precizează în comunicatul de presă Libert Galați.

În același context, Sandip Biswas, Interim CEO la Liberty Primary Steel and Mining, a declarat: “Sunt bucuros că am ajuns la un acord în ceea ce privește actualul contract colectiv de muncă și aș dori să mulțumesc sindicatului reprezentativ “Siderurgistul AMG” și tuturor celor implicați în negocieri pentru eforturile depuse și pentru dialogul eficient în cadrul procesului de negociere. Acum vom continua eforturile de a pregăti compania pentru a obține un avantaj competitiv odată cu revenirea cererii clienților și pentru a implementa planurile noastre ambițioase de decarbonizare a platformei industriale.”

Citit 14077 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 13:00

8 comentarii

 • postat de Miruna
  Duminică, 11 Decembrie 2022 18:33
  46.97.176.***
  Nu mai fiți pesimiști și credeți ce spun managerii combinatului. Situația este sub control, furnalul va reporni după lucrările de îmbunătățire.
  De-a lungul timpului combinatul a ținut în viata o mulțime de societati comerciale. Probabil o fi întârzieri la plata, dar comentariile de mai jos nu ma fac decât sa-mi intareasca convingerea ca multe firme sunt dependente de relația cu combinatul. Si, macar din acest motiv ar trebui sa manifestam putina decentă.
  5
  11
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 11 Decembrie 2022 12:02
  86.124.202.***
  Oprirea fluxului cald va duce la oprirea laminoarelor.Probabil se va incerca aducerea bramelor de afara pentru LTG 2 care sa asigure si marfa pentru tevi sudate.LBC-ul este mare consumator de brame este foarte greu sa asiguri incarcarea !Ai nevoie de cel putin 6000 de tone zilnic de brame pt LBC si 3ooo t pentru LTG 2!Daca LBC-ul nu produce probabil se va incerca aducerea de rulouri pentru LBR.Dar.....Este foarte greu sunt costuri foarte mari sa aduci de exemplu brame si rulouri din Turcia cu vaporul si sa le manipulezi cu vagoane ,macarale,etc!Luind in considerare ca Turcia de exemplu au acces la gaze si energie ieftina de la rusi nu stiu ce interes ar avea sa ajute un concurent direct la Marea Neagra!Fara flux cald cred ca suntem pa!Daca statul roman ar avea putere sa cumpere combinatul de la indieni si sa inceapa ex Spania o retehnologizare masiva a fluxului cald ,a laminoarelor si un an de zile sa nu executi de cit reparatii cu simt de raspundere ar fi o sansa!Dar la stadiul de uzura a LBC-ului de exemplu de care s-a batut joc dupa 2010 este putin probabil!Cu salariile acestea de rahat,cu oameni nemultumiti cu furnizori,prestatori neplatiti este greu de crezut ca salvarea poate veni de la altcineva de cit de la stat!Dar cred ca statului roman acum ii convine ca din sistemul energetic national sa dispara Sidexul!Cu capacitatile de productie energetica inchise pina acum si cu faptul ca in viitorul recent un reactor de la Cernavoda trebuie sa intre in revizie tare mie frica ca statul roman se bucura ca moare un consumator masiv de energie si gaz! Daca punem in balanta costurile statului roman de a tine in viata combinatul cu toate subventiile la gaze si curent sar putea sa avem o surpriza urita si sa fie o inchidere asumata de toata lumea!
  9
  7
  Raportează
 • postat de Mansan
  Duminică, 11 Decembrie 2022 00:26
  82.79.12.***
  Datoriile către furnizori ! Banii pentru plata furnizorilor sunt in salariile voastre. Nu produceți nimic ,însă
  jegmaniti firmele furnizoare.
  43
  11
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 15:10
  5.13.211.***
  Cantecul de lebada !!!...
  31
  15
  Raportează
 • postat de Combinatul Siderurgic Gheorghe Gheorghiu-Dej
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 13:33
  5.189.223.***
  Salariul minim in Romania, 3.000 de lei brut.
  Salariul minim brut in combinat, 3200 de lei brut.
  Procent inflatie 16,3%, procent majorare de salarii 9.8%.
  Asta-i succesul negocierilor.

  Chiar nu sesizeaza nimeni (politicieni, ziaristi, sindicate, muncitori) ca indienii si managementul roman al combinatului SE FERESC sa raspunda la intrebarile: Puteti GARANTA ca furnalul va reporni in primul trimestru al anului 2023? Puteti garanta ca nu veti opri DEFINITIV fluxul primar la Galati?

  Restul sunt povesti.
  Noile tehnologii la care viseaza indienii se pot implementa in minimum 2-3 ani, nicidecum in 2023.

  P.S. Laminoarele pot functiona si cu brame din import, tocmai din acest motiv ar fi important sa se raspunda la cele doua intrebari!
  Insa si tacerea este tot un raspuns.
  14
  40
  Raportează
 • postat de ,, Oțelarul din schimbul 3
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 11:12
  95.76.59.***
  Conducerea indiană ,,nu are bani să... defecheze în centru", cum era o vorbă neaoșă, dar nu o doare gura să ne vândă gogoși, privind planurile ample cu noile tehnologii pe care dorește să o implementeze. Îmi pare sincer rău de cei care (încă)activează pe platforma combinatului și care nu au nicio reacție vis-a-vis de faptul că totul e concertat pentru închiderea societății. După ce va fi închis fluxul primar, cu siguranță vor începe furturile din instalații (în special cupru) și care nu vor mai fi completate cu nimic altceva. Deci combinatul își dă ,, obștescul sfârșit ". Vă pupă Gupta!
  18
  34
  Raportează
 • postat de Aurica
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 07:04
  86.124.202.***
  De ce nu vă achitați facturile la furnizori? Aveți întârzieri foarte mari la plata!!! Nu va mai colabora nimeni cu voi!
  43
  37
  Raportează
 • postat de Gigi
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 06:24
  86.124.202.***
  Băi excrocilor, plătiți-vă furnizorii!!! Aveți întârzieri la plata de 100 zile!!! Aude cineva???
  46
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.