România înregistrează pierderi de miliarde prin neacceptarea în Spaţiul Schengen

România înregistrează pierderi de miliarde prin neacceptarea în Spaţiul Schengen
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mediul de afaceri va continua să susţină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face pentru aderarea în cel mai scurt timp la Spaţiul Schengen, susţin reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), din care face parte și Patronatul IMM-urilor Galați, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

"Economia românească pierde oportunităţi importante prin decizia nefondată de neacceptare", au arătat reprezentanții coaliției ce reunește organizațiile patronale din țară, care și-au exprimat speranța că "eforturile şi evoluţia României vor fi recunoscute cât mai curând la nivelul întregii Uniuni Europene".

Potrivit sursei citate, beneficiile economice şi sociale ale aderării României la Spaţiul Schengen sunt stimularea economiei, facilitarea comerţului cu celelalte ţări europene, creşterea atractivităţii României ca destinaţie pentru investiţii, reducerea costurilor şi a timpului de transport, o mai bună integrare a României în comunitatea europeană, dar şi oportunităţi diverse pentru agenţii economici autohtoni care caută alternative pentru amplasarea investiţiilor.

Potrivit evaluărilor ministrului Economiei, gălățeanul Florin Spătaru, vetoul Austriei din Consiliul JAI, prin care România nu a fost primită în Spațiul Schengen, înseamnă pentru economia locală pierderi de 10 miliarde de euro anual. În plus, tranzitarea granițelor, în forma actuală, înseamnă pentru companii și cetățeni aproximativ 1,5 miliarde de euro pe an.

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.