Se apropie termenul pentru depunerea declarației unice

Se apropie termenul pentru depunerea declarației unice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați reamintește că 25 mai este data-limită pentru depunerea declarației unice, de către mai multe categorii de persoane fizice.

Prima categorie o reprezintă cei care, în 2022, au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România ori din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. O a doua categorie sunt contribuabilii care dispun asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private. Cea de-a treia categorie de persoane fizice care trebuie să depună declarația unică sunt cei care, în anul 2023, declară impozitul pe venit aferent veniturilor estimate sau norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate. Ultima categorie este reprezentată de cei care în anul 2023 nu realizează venituri și optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

AJFP Galați recomandă ca declarația unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță. Acest lucru se poate face prin serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Gălățenii care întâmpină dificultăți la completarea și depunerea declarației unice pot solicita sprijin în două moduri: apelând Call Centerul ANAF (la numărul de telefon 031.403.91.60) sau electronic, accesând formularul de contact Asistență în domeniul fiscal, pe site-ul ANAF și prin SPV.

Citit 708 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 10:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.