S-a dublat suprafața irigată în județ

S-a dublat suprafața irigată în județ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Datele actualizate de ANIF la începutul lunii lui Cuptor arată că, la nivelul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați, au fost umplute canalele de irigații pe o lungime de peste 208 kilometri, putând fi deservită o suprafață agricolă de aproape 94.000 de hectare. De irigat efectiv, se face acest lucru în prezent pe o suprafață cumulată de circa 53.000 de hectare, dintre care 32.300 de hectare fiind la udarea I.

Totodată, în județ au rămas pornite 11 stații de bază și de repompare (SRP), inclusiv SPA Dunăre (gravitațional), SRP1 Vânători, SRP2 Tudor Vladimirescu, SPA Prut, SPA Liești, SPA Stoicani, SPA Foltești, SPA Ionășești, SPA Vameș, SPA Foltești. În prezent, funcționează și 34 de stații de punere sub presiune (SPP), cărora li se adaugă 147 de motopompe pe canale, în creștere cu 30 de bucăți față de acum trei săptămâni.

ANIF precizează, în plus, că un număr de 39 de organizații ale utilizatorilor de apă (OUAI) pot fi deservite pe această cale, din care 18 au solicitat deja apă pentru irigații, dar și alți fermieri din județ, în special tot pentru culturile de orz, legume, orzoaică, grâu, rapiță, soia, porumb, precum și de floarea-soarelui.

 

Citit 1316 ori Ultima modificare Luni, 10 Iulie 2023 09:33

1 comentariu

  • postat de marr
    Sâmbătă, 08 Iulie 2023 20:14
    86.124.200.***
    Bagi un ban la Irigatie ai sanse mari la o Recolta Buna . Nu irigi , recoltezi paie uscate-arse de soare .
    Vremurile cand agricultorii se bazau mai mult pe ce cadea din cer ...s-au dus . Schimbarea Climei/incalzirea Globala a avut grija sa avem cam 2 Anotimpuri : Iarna Uscata si Vara Secetoasa .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.