Bani „la o adică”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Guvernul a alocat bani Galaţiului pentru „compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibilii”, deşi, oficial, încă nimeni nu vorbeşte de o creştere a preţului gigacaloriei *

Deşi, la nivel local, nu se preconizează vreo creştere a preţului gigacaloriei, în acest moment nu se ştie sigur cum şi cu cât va subvenţiona statul căldura consumată la iarnă de români, spune viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco:

„Faptul că încă nu se ştie cu exactitate care vor fi ajutoarele la încălzire încurcă administraţiile locale… Este unul din motivele pentru care încă nu s-a stabilit data la care se furnizează căldura… În anii trecuţi apărea până la această dată o ordonanţă de guvern privind acordarea ajutorul de căldură, ori acum nu a apărut până acum aşa ceva”. 

Potrivit viceprimarului, „Primăria Galaţi beneficiază de peste 6,1 milioane de lei de la bugetul de stat pentru două acţiuni care vizează procesul de termoficare. Astfel, 2,5 milioane de lei au fost acordate pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibilii utilizaţi pentru producerea energiei termice”.

„Alte 3,63 de milioane de lei au fost oferite pentru reabilitarea şi modernizarea punctelor şi a reţelelor termice. Sunt vizate 8 zone din municipiu: PT P2 Port, SC 69 Micro 14, SC 7 Micro 39, SC 58 Siderurgistilor Vest, SC 32 Micro 19, SC 21 Micro 17, SC 22 Micro 17 şi PT 4 Ţiglina 1 Saturn”.

Citit 1282 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.